1:a pris Birgitta Andersson kaka nr. 6.
2:a pris Britt-Inger Wiitawaara kaka nr 3.
3:e pris Monika Elmqvist kaka nr. 7
Fruktkorgen vanns av: Gudrun Bergsten.
Recept på vinnarkakan:
DIKANÄS GOBITEN
Ugn: 175 grader i 15 – 20 minuter.
300 gr. smör eller margarin
4 1/2 dl. socker
3 ägg
1 1/2 dl. kakao
3 dl. vetemjöl
2 msk. vaniljsocker
1 1/2 tsk. bakpulver
Glasyr:
2 dl. vispgrädde
2 msk. sirap
100 gr. mörk blockchoklad
2 dl. socker
100 gr. smör eller margarin
5-9 bitar After Eight
1 påse kokos
Smält smöret/margarinet.
Rör ner sockret och äggen.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.
Grädda i 175 grader i 15 – 20 min.
Glasyr:
Blanda grädde, socker sirap, blockchoklad och kokos i en gryta.
Koka under omröring i 15 – 20 minuter.
Tag av grytan och vispa i smöret och after eighten.
Bred smeten över kakan och grädda ytterligare 6 – 10 min.
Låt kakan stå över natten innan den skärs upp i bitar.